Vi er kampklare

Da jeg leste om to av våre største konkurrenter som gikk til frontalangrep på Posten og Bring over en hel side i Aftenposten, føltes det som et uredelig overtramp.

En serie med feilaktige påstander om Posten Norge – de fleste av dem er gamle og for lengst tilbakevist – ble fremsatt for å fremme konkurrentenes syn.

Debatt er bra. Det tåler vi fint. Har vi gjort feil, skal vi stå for det og rette opp det som er galt.

Uredelighet derimot er ikke bra. Det skal vi ikke tåle – verken i egen organisasjon eller hos våre konkurrenter. Derfor gir vi nå klar beskjed til PostNord og Schenker. Du kan lese våre svar til påstandene i debattinnlegget på NTB her (innlink).

Vi har lagt en god julemåned bak oss. Det var flott å se videoen fra Stokketerminalen der alle medarbeiderne feiret rent bord med å gå rundt juletreet. Du kan se videoen som ble publisert på Facebook-siden vår Vi i Posten og Bring 23. desember. Denne arbeidsgleden tar vi med oss inn i det nye året.

2017 blir krevende, men utrolig spennende. Markedet er tøft og konkurransen knallhard. Men vi er kampklare for 2017. Vi vet vi blir fulgt med argusøyne. Det er vi stolte av. Det skjerper oss og sier alt om den viktige posisjonen vi har. 

Godt nytt post- og logistikk-år alle sammen!

Tone

En velfortjent god julemåned

I løpet av de tre siste ukene har 3,8 millioner pakker blitt produsert på Postens Godssenter i Oslo. Onsdag 14. desember noterte vi «all time high» med 208 000 pakker på en dag. Et tall som gir både energi og tro på fremtiden. Jeg fikk selv oppleve stemningen på Postens Godssenter da jeg var på julejobbing der i går. Ingen tvil om at det arbeides på spreng for å sikre at pakkene kommer frem til jul.

Men det er ikke bare på Postens Godssenter det er travelt før jul. Sorteringsmaskinene går for fullt og medarbeidere i alle deler av driften jobber på spreng. Divisjon Post kan fortelle at de tidvis er utsolgt på distribusjon av uadressert reklame (primært mandager) og det beste av alt - at flere nye kunder er på vei inn eller tilbake. I pressen meldes det om postkontorer og post i butikk som er proppfulle av pakker.

Vår røde arme rundt om i Norge, fyller opp postkassene med julepost og reklame med gode juletilbud. En av de mange som står på er postbud Ole Hætta i Kautokeino i Finnmark. Det minner ikke mye om hvit jul utenfor hovedkontoret her i Oslo - men hos Ole i Kautokeino mangler det hverken på snø eller julestemning.  Reinsdyr er daglig skue og det kan bli inntil minus 30 grader på den 11 mil lange ruta hans. Du kan se filmen om kollegaen din fra det vakre vinterlandskapet på Facebooksiden vår Vi i Posten og Bring. Det er bare å nyte den nordnorske julemagien.

Nye kunder som kommer til, lastebiler som bugner av pakker og fulle hyller i post i butikk gjør ekstra godt etter et tøft år der vi har utfordringer med lønnsomheten. Vi fortjener en god måned nå. Så tar vi med oss energien fra desember inn i 2017.

Jeg ønsker dere en strålende julehøytid sammen med deres kjære.

Tone 

En lærerik tid

Den første måneden som ny konsernsjef har fløyet avgårde. Jeg har allerede rukket å hilse på flere av dere på mine reiserunder. Jeg har blant annet vært på Østlandsterminalen og Postens Godssenter i Oslo, samt besøkt både post- og godsvirksomhetene våre i Bergen og Stavanger. I Stavanger fikk jeg også sett tomten i Ganddal der vi bygger ny terminal.

Fellesnevneren for alle disse besøkene er det høye engasjementet og ønsket om at Posten og Bring skal lykkes. Jeg opplever at dere har tro på fremtiden, men at dere på samme tid er klare for endring.

For meg er det befriende at dere er åpne for å snakke om utfordringene våre. Åpenhet er en viktig verdi. Bare ved å være åpen for å diskutere våre felles utfordringer kan vi bli bedre sammen - så lenge vi går i samme retning når beslutningen er tatt.

Jeg vil også si tusen takk for måten dere har tatt i mot meg på ute i organisasjonen. Det varmer. Jeg får masse energi og lærer utrolig mye av å se Posten og Bring gjennom øynene deres. Disse reiserundene og møtene er også viktig input i arbeidet med ny strategi for konsernet. Vi er allerede godt i gang. I løpet av det neste halvåret skal vi svare på hva vi skal være for hvem. Dette blir krevende, men utrolig spennende på samme tid. 

Det har også vært en del medieoppmerksomhet den siste tiden etter at transportkomiteens innstilling om sektormeldingen om Posten forelå. Innstillingen åpner for at Posten kan slå sammen A- og B-post.  Dette er helt nødvendig. Jeg forstår at det er tungt for dem som berøres av endringene. Samtidig opplever jeg stor forståelse internt for at vi må møte fallet i brevvolumet med tiltak som gir effekt. Det hjelper ikke å utsette problemet, for brevvolumet kommer ikke til å øke igjen.  

Min reise som konsernsjef har så vidt begynt. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Tone

Første dag i ny jobb

Da er dagen her. Mandag 10. oktober. Dagen da ansvaret ble mitt. Pulsen slår litt ekstra - noe annet hadde vel vært unaturlig. Det blir rart at ikke Dag skal sitte rundt KL-bordet lenger og at det nå er jeg som skal lede konsernet. Jeg har stor respekt for den jobben Dag har gjort de siste elleve årene og ikke minst har han vært en god sjef og samtalepartner for meg.

Men nå gleder jeg meg til å starte for alvor. Vi har det beste utgangspunktet for å lykkes – med all den kunnskapen, engasjementet og viljen som bor i alle de dyktige medarbeiderne i Posten og Bring.

Vi er gode på endring og har industrielle muskler som ingen i post- og logistikkbransjen i Norge kan måle seg med. Muskler som også strekker seg ut i Norden. Så skal vi fremover arbeide også med å bli enda bedre til å utnytte de mulighetene som digitaliseringen gir oss – i alle ledd. Vi skal løfte vår digitale handlekraft. Bare på den måten kan vi sikre at vi fortjener posisjonen som verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkonsern. 

Den første tiden er det viktig for meg å bli kjent med organisasjonen og at organisasjonen blir kjent med meg. Jeg begynner på mine reiserunder allerede denne uken. Så starter vi arbeidet med å revidere konsernstrategien for fullt. Vi må evaluere om vi er på rett kurs. Det blir en spennende høst - og tid fremover. 

Jeg gleder meg!

Tone

Om bloggen

Denne bloggen er skrevet av konsernsjef Tone Wille i Posten Norge. Hun leder i dag ett av Nordens største post- og logistikkonsern. Sammen med nærmere 18 000 medarbeidere i Posten og Bring jobber hun for å sikre at vi fortjener posisjonen som verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkselskap.

Tema for bloggen er alt som skjer i vår virksomhet og i post- og logistikkbransjen i Norge, Norden og resten av verden. 

Du er hjertelig velkommen til å stille spørsmål eller kommentere blogginnleggene. Vi oppmuntrer til alminnelig folkeskikk. Usaklige eller støtende kommentarer vil bli slettet. Kundehenvendelser er det flott om du tar med Kundeservice www.posten.no.

Redaktørinfo

Har du spørsmål rundt bloggen, vennligst kontakt oss på redaksjonen@posten.no